Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Thijlklerkx

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 77 bijdrage(n) van Thijlklerkx (Pagina: 4 van 4)

Topic: SCSI probleempje (10-6-2007 19:01:00)
In apparaatbeheer steeds met rechter muisknop op het vraagtekentje drukken, dan eigenschappen en dan stuurprogramma bijwerken, daar kies je dan de goede drivers van de cd.

Succes,
Thijl.
Topic: Beginnende DJ, wie helpt ? (10-6-2007 17:21:00)

kevinos91 schreef:

1145,22 + 1,85 + 29,45 + 20 + 5

intotaal = € 1 201,52
Als je van plan bent twee boxen te nemen heb je ook twee speakon kabels nodig shut up :X
Topic: Drive in show meubel (10-6-2007 14:49:00)
Dan wel ff je programma zo maken dat ze niet de hele tijd in je nek schijnen sneaky :V
Topic: Drive in show meubel (10-6-2007 14:27:00)
Heel erg strak!!! Enne wat betreft de compactheid... Tja wie een mooi meubel wil moet proppen ( geen bestaand spreekwoord maar afgeleid van een ander razz :p )

Trouwens het idee van Olly lijkt me zo slecht nog niet, ik kan geen truss-belastings-berekeningen maken maar als je hierdoor je statieven eruit kan flikkeren heb je wel weer heel wat ruimte terug ( alhoewel je natuurlijk wel weer truss de lucht in moet hebben... )

Maargoed nogmaals, het ziet er erg goed uit en die led tubes maken het helemaal af!!

Thijl.
Topic: Toppers in concert - Geluid ZEER slecht (5-6-2007 15:43:00)

Dj Nathan schreef:

Misschien dat ze deze jongen de volgende keer moeten vragen: KLIK

De foto's zien er in iedergeval veel belovend uit.
Lol en de installatie voor de Arena gaat zeker mee in die Twingo daarachter :D

Wat betreft galmbak, kan ik alleen maar bevestigen, ik kwam daar een keer voor een of andere prik tegen een ziekte en het galmde veel...
Topic: Wanneer KVK en BTW (5-6-2007 15:32:00)
Marco:

Victor schreef:

Ik heb niet de indruk dat met dit soort drive-in shows winsten worden gemaakt waarmee uitkeringen in gevaar komen. Integendeel...
Maar stel dat je geen winst maakt maar je wil toch persé een kvk en btw vanwege het aftrekken, krijg je die dan of weigeren ze je die te geven?

Thijl
Topic: Wanneer KVK en BTW (4-6-2007 20:08:00)
Bedankt dj Marco,

Ik investeer in mijn bedrijf. ( circa €500,- per jaar, voor belastingdienst en jullie natuurlijk een lachertje maar voor mij flink, daarnaast kan ik een aantal andere dingen die mijn ouders kopen dan ook declareren omdat ik ze zelf ook gebruik. Voorbeeld is een flink dure bank die ik bij film opnames in mijn 'studio' gebruik, investering in mijn bedrijf dus en dat levert weer flink wat poen op bij het aftrekken. )

Mijn ouders hebben geen uitkeringen of dat soort dingen.

Thijl.
Topic: Wanneer KVK en BTW (4-6-2007 19:57:00)
Big Bang, bedankt voor je antwoord!

Wat betreft het naar de klant toe rekenen van BTW, dat is waar maar, ik weet nu al dat ik onder de kleine ondernemingsregeling val. Dan kan ik dus net zo goed gewoon alles 19% goedkoper maken en daarna er weer 19% bij te rekenen als btw, geen klant die er last van heeft ;)

Maar is het voor mij mogelijk en voordelig om me bij kvk en btw aan te melden?

En als ik het bij mijn ouders in de aangifte zet, geldt de kleine ondernemingsregeling dan nog of moet ik meteen dokken? ( want dan wordt alles opeens wel heel duur, in plaats van een paar honderd aftrekken een paar honder betalen :S )

Thijl,
Topic: Wanneer KVK en BTW (4-6-2007 18:58:00)
Ik vraag me af hoe het met mij zit, ik wil me ook graag aanmelden voor KvK en btw, dit voor een media bedrijfje... ( webhosting, internet radio en tv, enzovoort ). Ik investeer hier flink in ( ik ben 12 he ;) het gaat om voor mij veel geld... ) en het zou voor mij natuurlijk heel erg interessant zijn om alles af te kunnen trekken, dat levert met een paar honder euro per jaar op :)

Ik twijfel nu, is dit hobbymatig of niet? Aan de ene kant ben ik kind en verwacht ik geen echt grote winst te maken... Aan de andere kant streef ik wel naar winst maken en probeer ik het wel...

Ik heb weleens een kort gesprekje aan de telefoon gehad met een adviseur en die raadde me aan om het gewoon bij mijn ouders op te geven in de aangifte. Maar heb ik dan nog de mogelijkheid om voorbelasting af te trekken?

Groeten, Thijl.

( Sorry als ik dit topic een beetje aan het jatten ben ashamed :$ )
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (24-5-2007 20:12:00)
@Dré, oké ik stel mijn mening bij, je hebt gelijk :)

Bassie Rassie schreef:

1% is niks. Amerika breid iets verder uit met industrie en die 1% is alweer opgevuld is het probleem hetzelfde gebleven.
Daar wil ik wel even tegenin.
Want als wij dan niet met zijn allen spaarlampen hadden ingedraaid was het 101% geweest en als we dan wel doen is het 100%...

Thijl.
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (24-5-2007 18:55:00)
Dat is waar.
Was ik vergeten, maar daar heb ik ook nog iets leuks over te melden:

Er is een nieuwe led-spaarlamp in ontwikkeling, oxxio klanten kunnen hem kopen maar hij is nog erg duur ( ik geloof €25! ).

Maar:
*Hij gebruikt extreem weinig stroom
*Er zitten geen materialen in die slecht zijn voor het milieu

De led-lamp geeft dezelfde licht kleur als gloeilampen en dus niet het kille wit van standaard leds.

Thijl.

[edit schreef:

kaos schreef:

SebasVD schreef:

Een normale gloeilamp heeft een rendement van (laten we zeggen) 20%, dan betekend dat 80% (!) van de energie wordt omgezet in warmte en dus eigenlijk verspilde energie is.
Ik de zomer heb je uiteraard gelijk. Maar in de winter heeft iedereen de verwarming aan. En oke, het scheelt uiteraard niet veel, maar de stookkosten zullen door het gebruik van spaarlampen stijgen.
En gas direct omzetten in warmte is uiteraard efficienter dan er eerst elektriciteit van maken, maartoch is die 80% niet helemaal correct wink ;)
Volgensmij is dat zo weinig dat het eigenlijk mierenneukerij is.
Het grootste deel van de lampen hangt dicht bij het plafond. De warmte blijft boven hangen tot hij koud is en dan gaat het naar beneden. Je merkt er zelf dus niet veel van ( behalve als jij 300 watt bouwlampen in je kamer hebt hangen :P )
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (24-5-2007 18:47:00)
Tja ik denk sowieso dat als de regel er was gekomen, dat bedrijven die kunnen aantonen dat gebruik van alternatieve lampen niet mogelijk is wel gloeilampen mogen gebruiken. PAR lampen blijven dan wel maar ik denk dat de normale gloeilamp wel verdwijnt, de markt wordt waarschijnllijk zo klein dat niemand nog zo gek is gloeilampen voor ons te gaan maken...

Toch denk ik dat het een goed idee is.
Ten eerste: jullie zien een ding over het hoofd: Als je hoort 1% denk je oww das weinig MAAR: ons totale energieverbruik is enorm, als je die 1% eens omrekent in megawatt kom je op een flink getalletje uit. Als de bewering op https://www.eenmiljoenspaarlampen.nl ( is van Greenpeace ) klopt dan kun je als je 1 miljoen gloeilampen vervangt door 1 miljoen spaarlampen 20.000 huishoudens van stroom voorzien van de besparing. ( ik denk wel dat ze dan rekenen dat de spaar en gloeilampen de hele dag aan staan om de getallen wat up te graden ;) ).

Als je dat bekijkt is het zo gek niet. Verder heb ik nog een ( in ieder geval voor mij ) belangrijk argument:
Het gaat er (voor mij) ook om om onze 'consumeer cultuur' te doorbreken. Wij kunnen op het meerendeel van de plaatsen bij ons in huis gewoon spaarlampen plaatsen zonder daar last van te hebben. Daar steunen we ook nog eens het milieu mee. Waarom doen we dat niet? We vinden ze lelijk of we hebben er gewoon geen zin in, als we die gewoonte nou eens doorbreken heb je denk ik de helft van het probleem.

Thijl.
Topic: Stel je even voor... (21-5-2007 21:53:00)
Nou ik zal me ook maar even voorstellen,

Ik ben Thijl Klerkx, ik ben 12 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en zit daar ook op school... ( leuke school maar echt leuk zal school natuurlijk nooit worden razz :p )

Eigenlijk zit ik hier helemaal niet voor het dj'en en het kwijlen bij enorme PA installaties, ik ben namelijk vooral bezig met video. Toch is dit forum voor mij interessant omdat licht en geluid voor video natuurlijk ook belangrijk zijn, daarnaast vind ik licht en geluid gewoon interessant.

Ik lijk niet erg actief op het forum maar dat komt omdat ik op het moment vooral in de lees stand sta, ik heb hier al een hoop geleerd over van alles van krachtstroom tot stroboscopen ( niet dat ik daar wat aan heb bij het filmen maar dat is wel interessant razz :p ) en ik hoop dat ik hier nog een hoop meer ga leren happy :)
Groetjes ( en goede avond nog... )

Thijl Klerkx.
Topic: Oplichters actief (16-5-2007 18:22:00)
Fransen die engels spreken shocked 8O

Nog geen last van gehad maar bedankt voor de waarschuwing, ik blijf op mijn hoede...

Over het algemeen zijn dit soort dingen vrij makkelijk te herkennen ( ik zou persoonlijk uberhaupt niet in zee proberen te gaan met een fransman (afgaande op mail) die een engelse mail stuurt, om dan te betalen met een cheque naar Afrika... )

Thijl.
Topic: DMX4ALL Interface (28-4-2007 16:15:00)
Als je die zip unzipt denk ik dat het wel moet lukken...
Topic: DMX4ALL Interface (7-4-2007 17:17:00)
Lukt het om via apparaatbeheer (rechtsklikken op deze computer -> eigenschappen -> tab hardware) de driver aan te wijzen voor dat apparaat?
Topic: DMX4ALL Interface (7-4-2007 15:19:00)
Kijk eens in apparaatbeheer, daar staat waarschijnlijk een geel vraagteken met daar achter iets in de hoek van USB device, rechtklik -> eigenschappen -> tab stuurprogramma -> stuurprogramma bijwerken. Dan wijs je die geunzipte map aan als locatie van de driver. Moet goed gaan...

Suc6
Thijl.